Avainsana-arkisto: Retki

Retkeily: Risukeittimet

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/13/risukeittimet-innostavat-retkeilyharrastajia
Risukeitin on kätevä varuste retkeilyyn! Helppo ja kevyt kuljettaa repussa, ja hetkessä valmiina kiehauttaman niin kahvit kuin teet. Laki sallii risujen keräämisen ja polttamisen ilman maanomistajan lupaa, joten voit huoletta kiehauttaa kahvit luonnon rauhassa.

Manto-ojan kämpän korjaus

http://www.luontoon.fi/tuvat/lappi/italappi/mantoojaautiotupa/Sivut/Default.aspx

Manto-ojan erämaakämpän ovat poromiehet rakentaneet 1955. Kämppä toimi aikoinaan poromiesten tukikohtana ja yöpymispaikkana, heidän tehdessä poroaitoja alueelle. Tupa pääsi aika huonoon kuntoon ja sitä on moneen kertaan korjailtu ja paikkailtu. Kosteahko sijaintipaikka oli lahottanut alimmat hirsikerrat eikä lattian kunto ollut kehuttava. Yllä olevan videon tekijä, Jouni Ohtamaa otti asiakseen tiedustella metsähallitukselta kämpän kohtaloa. Metsähallitus antoi ensin ymmärtää, että kämppä saa olla paikallansa ja lahota ajan kanssa.
Onneksi asiat menivät kuitenkin siihen malliin, että metsähallitus myöntyi antamaan korjaustarvikkeet talkooporukalle, jos sellainen saataisiin kasaan. Elokuussa 2014 talkoolaiset ahkeroivat lapioiden, sahaten ja ojaa kaivaen kämpän uuteen kukoistukseensa. Pieniä muutoksia jouduttiin tekemään “uuteen” tupaan, mutta alkuperäistä materiaalia pyrittiin jättämään niin paljon kuin mahdollisuudet sen sallivat.
Yllä oleva video kuvaa talkoolaisten kämpän remontoimista elokuisessa kairassa, seuranaan nykyaikaiset remonttivehkeet, joita käytettiin agregaatin voimalla. Jouni Ohtamaa on tehnyt jälleen hienon videon, joka kannattaa katsoa alusta loppuun.

Video kannattaa katsoa K4 laadulla. Parasta laatua tukee tällä hetkellä Googlen grome selain.

Jos  jäi retkinälkää, niin tuolla sitä on tarjolla lisää.

http://www.patikka.net/Tupaluettelot/koilliskaira/tuvat/manto-oja.htm