Avainsana-arkisto: Matkailu

Saariselkä: Luvattomasti rakennettu mökki

 


Elävä arkisto esittää: Saariselkä Suomen Lappi- Saksalaisturistit yrittivät rakentaa Saariselälle omin lupinensa mökkiä. Mökin teko jäi puolitiehen heidän jäätyä kiinni itse teosta. Saksalaiset luulivat että suomessa saa jokamiehen oikeudella rakentaa valtion maille mökin, mutta erehtyivät tässä asiassa. Tämä episodi tapahtui vuonna 1978.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/07/08/jokamiehenoikeudet-kasvattivat-massaturismin-uhkaa-suomessa-1974

Suur-Saimaa: Höyrylaiva kyntää saimaan aaltoja 1961

 

Suur-Saimaa vesireitteineen muodostaa kulkutien moniin itäisen Suomen keskuksiin. Fennada-Filmin matkailuelokuvassa kuljetaan valkokylkisin laivoin pitkin sinistä Saimaata, ja vieraillaan Lappeenrannassa, Mikkelissä, Savonlinnassa, Joensuussa, Kuopiossa, Varkaudessa ja Imatralla kesällä 1961.
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/08/21/saimaa-1960-luvun-jarvimatkailun-helmi

Elävä arkisto

Ahvenanmaa 1947

 

 

Ensimmäinen filmi aloittaa Bomarsundin linnan raunioilta, josta siirrytään Kastelholman linnaan. Linnakierroksilta jatketaan kohti Färjsundetin siltaa ja ihastellaan maalaismaisemia. Tapaamme myös arkisia askareitaan suorittavat herra ja rouva Lindforsin.

Filmille on tallentunut myös Finströmin ja Jomalan kirkot sekä Lemströmin kanava Lemlandissa. Viimeistelty filmi päättyy satamassa jätettyihin jäähyväisiin.

Toisessä filmissä aloitetaan yleisnäkymällä Maarianhaminaan ja satamalahdelle. Näemme merenkulkuopiston, merenkulkupatsaan ja tullirakennuksen

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/02/07/ahvenanmaan-saaristo-kesalla-1947